Een FreeFlexer is niet aanwezig, wat nu?

Geef via het platform een no-show aan de FreeFlexer

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Het is erg vervelend als een FreeFlexer niet komt opdagen. Het kan je ernstige problemen opleveren. Maar als dit gebeurt kun je FreeFlexers aansprakelijk stellen door ze een no-show te geven. Hierbij kan je ook bepalen welke consequenties dit heeft voor de FreeFlexer.

Gevolgen van een no-show voor de FreeFlexer

Je kan een FreeFlexer als no-show markeren via het platform. Als een no-show op het profiel van de FreeFlexer verschijnt, gaat het opkomstpercentage in zijn profiel omlaag, en wordt hun profiel zo minder interessant voor andere opdrachtgevers.

Ook heb je de mogelijkheid om €100,- compensatie van de FreeFlexer te claimen voor de no-show. Tot het bedrag is betaald, kan de FreeFlexer niet meer reageren op shifts bij de opdrachtgever die de compensatie heeft geclaimd. Als opdrachtgever kan je bij het markeren sowieso al aangeven of je in de toekomst nog met deze FreeFlexer wil samenwerken.

Hoe kun je een no-show uitschrijven?

1. Ga naar de shiftpagina in jouw dashboard.

2. Klik op de 3 bolletjes in de kaart van de FreeFlexer.

3. Klik op: 'No-show melden' en selecteer de reden waarom je de no-show meldt.

4. Bevestig of je aanspraak wilt maken op de compensatievergoeding en of je deze FreeFlexer wilt uitsluiten van toekomstige shifts.

Belangrijke opmerking: Als een FreeFlexer de vergoeding niet via het platform betaalt, ontvang je geen vergoeding.

De FreeFlexer is oneens met de no-show

Houd er rekening mee dat een FreeFlexer de no-show zelf ook kan melden en ook eenmalig aan no-show aan kan vechten via het platform. Hierbij kan de FreeFlexer een reden opgeven voor de no-show en documentatie ter ondersteuning meesturen, bijvoorbeeld een doktersbriefje. Lees meer over betwiste no-shows in dit artikel.

Wil je dat een nieuwe FreeFlexer de niet-gevulde shift zo snel mogelijk komt invullen?

1. Plaats dan zo laat mogelijk een nieuwe shift met een realistische starttijd. Dit geeft de FreeFlexers de tijd om te reageren.

2. Verhoog het uurtarief om de shift aantrekkelijk te maken voor de FreeFlexers. Tip: zet automatische acceptatie aan.