Hoe kan ik een shift afronden en archiveren?

Reageer op de activiteit in de shift

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Als opdrachtgever kun je een shift alleen archiveren wanneer de checkout ervan voltooid is of wanneer je de freelancer die op de shift staat geannuleerd hebt of een no show hebt gegeven.

1. Is de opdrachtnemer komen werken? Zorg er dan voor dat deze uitcheckt. Je kunt vervolgens op de checkout reageren om het af te ronden.

2. Is de opdrachtnemer niet op komen dagen of heeft deze geen vervanging kunnen vinden? Geef deze dan een 'no show' door naast de shift op de knop 'no show' te klikken.

3. Heb jij als opdrachtgever de shift geannuleerd? Klik dan op annuleren. Heeft de shift al plaatsgevonden en zie je geen knop meer met 'annuleren'? Laat het ons dan even weten via de chat. Geef hierbij de reden aan waarom de shift geen doorgang meer had.

Mocht het zo zijn dat jij als opdrachtgever hebt aangegeven dat de opdrachtnemer geen vervanging hoefde te regelen, dan geldt dat in feite ook als een annulering door de opdrachtgever. De vervanging is immers gekoppeld aan de shift. Omdat je de shift annuleert, dien je stap 3 te volgen.

Om de shift te archiveren, ga je naar het tabblad 'Projecten' en klik je op het desbetreffende project. Daar kan je vervolgens de shift-functie archiveren: