Ik ben FreeFlexer / FreeFlexen (btw, KvK & verzekeren)
Ik wil FreeFlexer worden
Wat is het verschil tussen een btw-identificatienummer en btw-nummer?
Wat is het verschil tussen een btw-identificatienummer en btw-nummer?

Het communicatienummer naar klanten en naar de Belastingdienst.

Temper avatar
Geschreven door Temper
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Je btw-identificatienummer - ook wel btw-id genoemd - is het nummer voor communicatie met klanten. Vanaf 1 januari 2020 ben je verplicht om het btw-id te vermelden op facturen, je website en andere communicatiemiddelen. Je btw-nummer wordt vanaf nu omzetbelastingnummer genoemd. Die gebruik je om met de Belastingdienst te communiceren.

Waarom heb ik twee nummers?
Met het btw-id is privacy van personen met een eenmanszaak beter beschermd omdat het geen burgerservicenummer (BSN) meer bevat.

Hoe voeg ik het btw-identificatienummer toe?

1. Klik op je menu.

2. Ga naar Mijn profiel.

3. Scrol naar beneden naar Facturatie en betaling en klik op Bewerk

4. Voeg je btw-identificatienummer toe en klik op opslaan

Wat als ik het btw-identificicatienummer niet op tijd doorgeef?
Als jij je btw-identificatienummer niet in je profiel zet, kunnen wij namens jou geen facturen opmaken. Zonder factuur kan je niet uitbetaald worden. Geef je btw-id dus op tijd door. Via je dashboard ontvang je een reminder om je nummer toe te voegen.

Je omzetbelastingnummer hoef je niet meer door te geven. Het staat je vrij om deze te verwijderen.