Waar kan ik mijn btw-identificatienummer vinden?

De Belastingdienst stuurt het btw-identificatienummer per post naar je

Temper avatar
Geschreven door Temper
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Het btw-identificatienummer - ook wel btw-ID genoemd - wordt per post naar je verstuurd door de Belastingdienst. Heb jij deze nog niet ontvangen terwijl je wel al een btw-nummer in 2019 had of ben je de brief kwijtgeraakt? Neem contact op met de BelastingTelefoon via 0800 - 0543 en vraag een kopie van de brief aan.

1. Bel de Belastingdienst via 0800-0543 (gratis)

• Kies 2: Vraag ondernemer/geregistreerd als ondernemer

• Vul in je BSN (staat op je ID) of je fiscaal nummer. Sluit af met een #.

• Kies 4: andere vraag.

• Kies 1: Eenmanszaak en vraag over het nieuwe btw-identificatienummer.

• Kies 1 of 2

1. Je bent je btw-ID verloren

2. Je hebt geen btw-ID ontvangen of hebt een andere vraag.

2. Je krijgt een medewerker van de Belastingdienst aan de telefoon. Vraag aan de medewerker of je jouw btw-ID via de post kan ontvangen. Dit duurt maximaal 14 dagen.

3. Voeg je btw-ID toe aan je profiel in Temper zodat jij verder kan:

• Klik op je menu.

• Ga naar Mijn profiel.

• Scrol naar beneden naar Facturatie en betaling en klik op Bewerk

• Voeg je btw-identificatienummer toe en klik op opslaan

Net gestart?
Heb jij je net ingeschreven als eenmanszaak? Je ontvangt twee brieven van de Belastingdienst. In de ene brief staat je omzetbelastingnummer, dit nummer werd voorheen het btw-nummer genoemd. Dit nummer gebruik je in de communicatie met de Belastingdienst voor ‘t doen van de btw-aangifte en aangifte inkomstenbelasting. In de andere brief staat je btw-id, ‘t nummer voor je communicatie met klanten. Voor je facturen hebben wij je btw-id nodig, anders kunnen wij je niet uitbetalen. Voeg je btw-id dus toe aan je profiel.