In vier stappen vervanging regelen! Je dient vervanging te regelen wanneer je de opdracht annuleert binnen het afgesproken termijn van 24, 48 of 72 uur.

Stap 1
Klik op de desbetreffende shift, de shift pagina zal openen. Scroll naar beneden en klik onder de tab ‘werk’ op het pijltje naast de button ‘aangenomen’. Kies vervolgens de optie ‘zoek een vervanger’.

Stap 2
Er verschijnt een scherm waarop duidelijk wordt dat je een opdracht wilt annuleren bij de betreffende opdrachtgever. Onderaan staat de button Zoek een vervanger. Hiermee plaats je de opdracht terug op het platform, zodat andere freelancers kunnen solliciteren.

Tip: Doe dit zo snel mogelijk. Dit vergroot de kans dat je op korte termijn geschikte vervanging regelt. Daarbij kun je de link op de 'Zoek een vervanger' pagina delen in een Whatsappgroep om je shift onder de aandacht te brengen bij de andere freelancers.

Stap 3
Op je dashboard is nu zichtbaar dat je op zoek bent naar een vervanger. Het is jouw verantwoordelijkheid om mogelijke vervanging in de gaten te houden. De shift is alleen zichtbaar voor freelancers die aan de vereisten voldoen. Je let hierbij op twee zaken:

• Houd je e-mail in de gaten, Temper stuurt automatisch een e-mail wanneer een mogelijke vervanger zich aanmeldt voor de shift; en
  • Op het platform zie je precies welke freelancers hebben gesolliciteerd op de betreffende opdracht. Dit zijn allemaal opties om jou te vervangen.

Stap 4
Wanneer freelancers zich aanmelden voor de opdracht verschijnen deze op de pagina van de betreffende opdracht. Jij mag kiezen wie jou gaat vervangen, waarbij het belangrijk is dat de opdrachtgever iemand verwacht die beschikt over de juiste vaardigheden voor de betreffende opdracht. Aan jou de taak om een geschikte vervanger te kiezen. Als verantwoordelijke van de shift zal jij de beoordeling ontvangen die jouw vervanger krijgt voor de shift.

Let op: De opdracht blijft jouw verantwoordelijkheid totdat er (tijdig) een vervanger is gevonden en geaccepteerd. Als dit niet lukt, dien je zelf naar de opdracht te gaan om een no show te voorkomen. Als je een vervanger hebt gekozen, blijf je als freelancer verantwoordelijk. Kies een geschikt iemand, jij zal ook de rating ontvangen die jouw vervanger ontvangt voor de shift.

Zie ook:
Wat als ik geen geschikte vervanger kan vinden?