Red jij een klus niet meer? Dan kan jij je zonder consequenties afmelden tot een X aantal uur voordat de shift begint, afhankelijk van de annuleringstermijn van 24, 48, 72 uur of 7 dagen. Hierna moet je op zoek naar een vervanger om een no-show en de daarbij mogelijke € 100,- boete van de opdrachtgever te voorkomen. Aiii, dat wil je niet. Volg daarom onderstaande stappen om een vervanger te regelen.

Stap 1
Klik in je dashboard op de klus waar je een vervanger voor wil zoeken. Je komt bij de shift details terecht. Rechts zie je staan: ‘Kan je deze shift niet oppakken?’. Wanneer de annuleringstermijn verstreken is, zie je de button: ‘Vervanging gezocht’. Klik hierop.

Stap 2
Lees de tekst op het tweede scherm en klik onderaan op de button ‘Zoek een vervanger’. Hiermee plaats je de opdracht terug op het platform, zodat andere FreeFlexers zich kunnen aanmelden. Hoe eerder je dit doet, hoe groter de kans dat je iemand vindt.

Om de kans te vergroten dat iemand je shift overneemt, kan je een bonus aanbieden. Dit kan je tussendoor aan- en uitzetten op de vervangings pagina. Als iemand zich aanmeldt, zie jij bij de aanmelding of jij toen een bonus had beloofd of niet.

Kies je een vervanger aan wie je een bonus had beloofd? Dan stuurt degene die je vervangt, nadat die is gekozen, jou een tikkie ter waarde van het vooraf afgesproken bedrag. Let op: dit bied je aan buiten Temper om. Betaal jij achteraf geen bonus? Dan zal dit opgenomen worden in jouw profiel en verkleint dit je kansen om vervanging te vinden in de toekomst.

Tip: Deel de link op de 'Zoek een vervanger'-pagina in de Temper WhatsApp-groep om je shift onder de aandacht te brengen bij de andere FreeFlexers. Nog geen lid? Chat met support en vraag of je lid kan worden.

Stap 3
Op je dashboard staat nu dat je op zoek bent naar een vervanger. De shift is alleen zichtbaar voor FreeFlexers die aan de eisen van de opdrachtgever voldoen. Jijzelf kan de klus niet zien omdat de klus al van jou is. Het is jouw verantwoordelijkheid om aanmeldingen van mogelijke vervangers in de gaten te houden. Check ‘t via je dashboard of e-mail. Wij sturen automatisch een mail als een vervanger zich heeft aangemeld als vervanger.

Stap 4
Op de vervangingspagina staat welke FreeFlexers zich hebben aangemeld als vervanger. Jij moet een geschikte vervanger kiezen. Kies iemand die voldoet aan de eisen die de opdrachtgever heeft gesteld. Kijk ook naar het op-tijd- en opkomstpercentage.

Stap 5
Jouw vervanger checkt uit. Als verantwoordelijke van de shift, krijg jij de beoordeling die jouw vervanger ontvangt van de opdrachtgever. Zo kunnen opdrachtgevers zien of jij geschikte vervanging regelt.

Jouw vervanger werkt voor jou, daarom ontvang jij achteraf een factuur. Op deze factuur staan de kosten van jouw vervanger en de kosten die jij vervolgens vraagt aan de opdrachtgever. Hierdoor komt jouw factuur op € 0,- uit. Je hoeft niets te betalen. Neem deze factuur op in je administratie.