Hoe geef ik mijn gewerkte uren door?

Je geeft je gewerkte uren door, door middel van een checkout.

Temper avatar
Geschreven door Temper
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Als je klus erop zit, is het jouw verantwoordelijkheid om uit te checken. Geef je werktijden door, beoordeel de opdrachtgever, laat weten of je er nog een keer wil werken en kies je betaalmethode. Zo check je uit:

• Ga naar je dashboard.

• Klik op verleden shifts.

• Druk op de klus waarvoor je je gewerkte uren wil doorgeven.

• De pagina met de shift details opent. Onderaan de pagina zie je de gele knop ‘Voltooi checkout’. Klik hierop.

• Doorloop de stappen en voltooi de checkout .

Je hebt 7 dagen de tijd om je checkout te voltooien. Ben je er te laat mee? Dan wordt de mogelijkheid om te reageren op nieuwe shifts stopgezet tot het moment dat je je openstaande checkout hebt afgerond. Als jij je uren hebt doorgegeven, zie je in je dashboard de oranje knop ‘wacht op akkoord’. De opdrachtgever heeft 7 dagen de tijd om te reageren op je checkout.

Ik heb niet gewerkt. Wat nu?

Als je niet hebt gewerkt, dan kan je alsnog de checkout volbrengen. De checkout zal je als eerst vragen of je gewerkt hebt. Je antwoordt de vraag dan met ‘Nee’. Je kan daarbij aangeven: ‘de klus ging niet door’ of ‘ik heb het niet gered’.

In dat laatste geval krijg je nu de mogelijkheid om aan te geven waarom je niet bent komen opdagen, waarbij je ook een document kan uploaden, een doktersbriefje bijvoorbeeld. De opdrachtgever kan vervolgens bepalen om jou een no-show te geven met of zonder een compensatie. Lees meer over no-shows in dit artikel.

Heeft de opdrachtgever geannuleerd? Dan dient de opdrachtgever dit via het platform aan te geven en heb je wellicht recht op 50% van je verwachte inkomsten. Lees hier meer over in dit artikel.

Tip: Bij de checkout geef je de uren door die je daadwerkelijk gewerkt hebt. Ben je tijdens je shift eerder naar huis gestuurd? Dan krijg je alsnog minimaal 50% uitbetaald.