Alle collectiesVeelgestelde Vragen
Veelgestelde vragen voor opdrachtgevers

Hier de top 10 Questions & Answers over Temper voor opdrachtgevers

Temper | Work to Live avatar
Geschreven door Temper | Work to Live
Meer dan een jaar geleden bijgewerkt

Dit zijn de 10 meest gestelde vragen over ons platform. Klik op de link en je vindt direct een kort antwoord.

1. Hoe maak ik functies en shifts aan?

Om klussen te plaatsen op ons platform zul je eerst een functie aan moeten maken. Lees hoe dat precies moet in dit artikel. Na een functie aangemaakt te hebben kun je een shift plaatsen. In dit artikel wordt precies uitgelegd hoe dat werkt, ook hoe je terugkerende shifts kan plaatsen.

2. Hoe accepteer ik een checkout?

Heeft de FreeFlexer zijn klus afgerond en wil je de checkout afronden? In het menu linksbovenaan vindt je het kopje Checkouts. Hier kan je de checkout accorderen, een beoordeling geven of een tegenvoorstel doen. Houd er rekening mee dat je 7 dagen de tijd hebt om een checkout te accepteren. Lees hier alles over checkouts.

3. Wat houdt het annuleringsbeleid in?

Als jij een shift publiceert, kun je gelijk aangeven wel annuleringsbeleid je wilt hanteren voor die shift. Je kan aangeven hoeveel dagen voor aanvang van de klus beide partijen hebben om zonder consequenties te annuleren. Dit kan zijn van 24 uur tot een week van tevoren. Annuleer je als opdrachtgever buiten de termijn? Dan heeft de FreeFlexer het recht 50% te claimen van de verwachte inkomsten. Annuleert de FreeFlexer, dan zal diegene op zoek moeten gaan naar een vervanger. Lees alles over het annuleringsbeleid in dit artikel.

4. Een FreeFlexer is niet aanwezig, wat nu?

Het kan erg vervelend zijn als een FreeFlexer niet op komt dagen. Je kunt daarom een no show toekennen aan de FreeFlexer, waarmee het opkomstpercentage naar beneden wordt bijgesteld. Je kunt eventueel ook een vergoeding van €100,- claimen van de FreeFlexer, waarmee diegene geen klussen meer op kan pakken totdat er is betaald. Lees hier hoe je een no show kan toekennen. Per ongeluk een no show-claim geëist of hierover van gedachten veranderd? Geen probleem, neem contact op met onze supportafdeling.

5. Wat zijn flexpools precies, en hoe nodig ik FreeFlexers hiervoor uit?

Als een FreeFlexer naar tevredenheid gewerkt heeft, dan kan je hem of haar uitnodigen voor je flexpool. Dit is een groep van bijzondere freelancers die hebben bewezen in deze specifieke functie te presteren. Lees hier hoe je FreeFlexers uit kan nodigen. De voordelen van een flexpool zijn dat deze FreeFlexers automatisch geaccepteerd kunnen worden en dat jouw shifts extra onder de aandacht worden gebracht bij jouw flexpool.

6. Hoe voeg ik een bedrijf en/of locatie toe?

Wanneer je de vertegenwoordiger van een grote onderneming bent met meerdere locaties en/of bedrijven, kun je deze toevoegen aan je hoofdprofiel. Dat kan op het platform bij de optie 'Mijn Bedrijven'. Hier wordt precies uitgelegd hoe.

7. Ik wil een nieuwe gebruiker toevoegen

Je kunt zelf gemakkelijk via het platform een collega toevoegen en/of rollen toebedelen aan verschillende collega’s. Dat kan via de menuoptie 'Bedrijven'. Klik op de naam van de relevante locatie, ga naar de 'gebruikers'-tab en voeg iemand toe of (de)selecteer de rollen.

8. Wat zijn de kosten als ik via Temper shifts plaats?

Als opdrachtgever ben je vrij om zelf het tarief te bepalen voor de shifts die je plaatst. Voor elk gewerkt uur betaal je aan ons € 3,90 gebruikskosten. Per functie geldt er wel een minimumtarief, vind die hier.

9. Hoe werkt facturatie aan opdrachtgevers?

Nadat je met een FreeFlexer via de check-out overeenstemming hebt bereikt over de duur van de opdracht, wordt het facturatieproces automatisch in gang gezet. Er worden tweewekelijks verzamelfacturen opgesteld van alle FreeFlexers waarvan je de checkout hebt goedgekeurd. De facturatie verloopt vaak via factoring partner Finqle. Houd er rekening mee dat voor sommige FreeFlexers geen btw berekend is. Lees hier hoe dat zit.

10. Wat is IB47 en hoe doe ik aangifte?

Voordat FreeFlexers ondernemers worden en een btw-ID aanvragen, kunnen ze via Temper eenmalig ervaren of het werken als FreeFlexer ze bevalt. Omdat ze nog geen btw-ID hebben, wordt er geen btw in rekening gebracht. Dit geef je als opdrachtgever een keer per jaar in januari door aan de Belastingdienst via de IB47. De IB47 zetten wij voor je klaar.